You are currently viewing Despre savoarea alimentelor

Despre savoarea alimentelor

Un aliment nu trebuie să fie încărcat cu alte fluide și gusturi incompatibile, ci cât mai aproape de structura lui energetică. Atunci, în acel stadiu, el devine medicament, hrănește, vitalizează.
De îndată ce alimentele mestecate trec din esofag și stomac, acrul pătrunde în ficat, amarul în inimă, dulcele în splină, gustul înţepător (iute) în plămîni, săratul în rinichi. Între organe și savoarea unui aliment este o legătură subtilă, profundă.
Forma unui aliment și gustul lui natural indică rețeaua de organe hrănită. Unele alimente și unele savori hrănesc apa, altele aerul, ori pământul. Unele dintre ele întețesc focul, dar acestea sunt mai puține, tocmai pentru că focul, ca element, este mai puțin prezent în raport cu celelalte.
Există o legătură puternică între felul de a prepara alimentele și energia organelor.
Dacă nu cunoști legile naturii, observați și învațați de la ea..
Primăvara, de exemplu, apar multe legume și plante verzi, iar gustul lor este mai mult sau mai puțin acrișor. Culoarea și gustul, împreunate, fortifică energia unui organ, sau a mai multora, în acest caz ficatul și vezica biliară.
Nu trebuie să sărați un aliment acru, sau amar, nici nu trebuie să puneți dulce peste un aliment cu altă savoare.
Alimentele dulci, în starea lor naturală, hrănesc pământul unui om, emoțiile sale. O cerere excesivă de dulce poate arăta un dezechilibru emoțional. În acest caz, în loc să introduceți mai mult dulce, puteți să folosiți leacuri amare, să respirați profund și să folosiți lumina soarelui, în special dimineața, la primele ore, pentru a calma sistemul nervos.
Pare greu de crezut, dar savoarea unui aliment poate nu numai hrăni, ci are și puterea de a distribui mai ușor în organism substanțele nutritive, influențând caracterul unui om.
Unii sunt excesivi de iuți, de colerici, de schimbători în atitudini, alții prea introvertiți și sensibili, în mare parte datorită hranei folosite, gîndurilor şi viziunilor.
Să te hrănești este o artă învățată de la Dumnezeu, prin natură.