Legătura dintre minciună şi bolile gâtului

Legătura dintre minciună şi bolile gâtului

Minciuna este partea întunecată, sau demonul celui de-al cincilea centru energetic (chakra Vishuda) de la nivelul gâtului, tiroidei, paratiroidei. Există nu numai o minciună pe  care omul o folosește în societate, la locul de muncă,  cu partenerul, rudele sau alte persoane cu care intră  în contact. Există și o minciună care afectează relația cu Divinitatea, ea este legată de falsitate, prefăcătorie,  neadevăr. Omul poate folosi într-un anume fel cuvintele,  însă gândurile și sentimentele sale nu exprimă același  lucru. Este valabil pentru oamenii cu măști, pentru cei  ce vor să pară altfel decât simt ei în sufletul lor. Tiroida  și paratiroidele funcționează în spiritul adevărului, al  onestității față de Creație și Creator. 

Atunci când sentimentele nu sunt pozitive,  luminoase, adevărul are de suferit, el este distorsionat  în feluri diferite, cu consecințe nefaste. 

Pentru a se întoarce la adevăr, omul va trebui să fie onest cu el însuși și cu cei din jur. Atunci când este smerit  și ascultă de Divinul superior, el primește cunoaștere în ADEVĂR, iar menirea fiecărei ființe este aceea de a-l  răspândi cât mai aproape de forma lui inițială. Orgoliul,  mândria, minciuna schimbă de fiecare dată puritatea adevărului, îi umbresc din mesajul divin. Acesta este  motivul pentru care oamenii vorbesc mult, fără a fi  atenți la cuvinte, aruncându-le într-o formă dictată de  Ego, de interesul de moment, de dorințe meschine, de  superficialitate și indiferență. 

Bolile tiroidei, ale gâtului sunt legate de rigiditate,  neadevăr sau lipsa relației oneste cu Divinitatea. Atunci  când nu este în dialog cu partea divină a ființei sale,  omul își pierde creativitatea. El devine rigid, neexpresiv,  necomunicativ, ori din contră, vorbește fără rost și superficial.  

Exprimarea adevărului se face în deplină conexiune  cu sentimentele generate de suflet. Când sufletul este  luminos, puternic, lipsit de sentimente de control, de  inferioritate, de manipulare și agresivitate, exprimarea  omului curge firesc. Cuvintele devin adevăr pe măsură  ce omul tinde din ce în ce mai mult să slujească lui  Dumnezeu, adică sentimentelor de iertare, iubire,  acceptare necondiționată, compasiune şi bunătate faţă de tot ceea ce-l înconjoară. 

În prezent, văd cu tristețe cum atâția oameni apelează  la tot felul de medicamente, de corectori hormonali, de  intervenții chirurgicale pentru afecţiunile gîtului, ale tiroidei, în loc să învețe să se exprime în  armonie cu legile divine.  

Prin rugăciune colectivă sau individuală, prin iertare,  prin exprimarea adevărului în viață, omul își poate alina  cu adevărat suferința. De cele mai multe ori, cauza  traumelor sale este legată de neiubire, de neiertare, de viață trăită în minciună, în falsitate. Prin corectarea  acestora, el ajunge la adevărata cauză, iar suferința  fizică se poate ameliora sau vindeca prin revenirea la iubire și adevăr.