You are currently viewing Descifrarea suferinţelor pe coloană

Descifrarea suferinţelor pe coloană

Fiecare emoţie, sentiment, trăire influenţează structura vertebrelor, fiecare stagnare în evoluţie, in trăirea spiritului se vede pe această hartă greu de citit pentru cei mai mulţi.

Coloana este o hartă, un adevărat indicator al stării de sănătate a organelor şi centrilor de energie.

Suferintele la baza inferioară a coloanei (zona sacral-coccigiană) indică blocaje la nivelul elementului pământ, legat de supravieţuire, stabilitate, legătura cu informaţia arborelui genealogic şi cu vieţuirile anterioare ale omului.

Aici putem descifra gradul de conectare (împământare) al omului cu structurile pământului, putem vedea cât de stabil şi vital este în legătura cu aceste energii.

Suferinţele suprarenalelor şi ale zonei sacrului se văd, se simt, prin deformări şi suferinţe în această parte a coloanei şi se traduc de către medicina alopată, actuală, prin diagnostice ca hernia de disc, lumbago, sciatică.

In zona lombară sunt legaturi directe cu centrul al doilea de energie, a sexualitaţii şi întregii activităţi renale. În aceast loc, al elementului apei, coloana este un indicator pentru disfunctii sexuale de orice fel, pentru afecţiuni ale aparatului urologic, manifestate prin urinare frecventă, nisip şi pietre la rinichi, infecţii urinare.

Simptomele în plan fizic ale blocajelor organelor şi centrilor sunt conectate direct la dureri şi deformări în zona lombară. Este semn clar că apa omului nu poate curge, el este rigid, lipsit de creativitate, iar sentimentele sale abundă în stări de ruşine, de vinovăţie. Diagnosticele si tratamentele alopate sunt pe latura observarii simptomelor, însă adevaratele cauze stau în blocaje pe centrul energetic al apei, incapabilă să curgă.

firesc, prin emotii pozitive şi sentimente de mulţumire şi recunoştinţă.

Mai sus de lombar, în zona toracală inferioară activează centrul al treilea de energie şi intreg sistemul digestiv al omului. Acolo este centrul puterii personale, a ceea ce numim sine. De acest centru depinde de cât de mult reuşim să folosim această putere personala pentru a ne subordona sinelui superior, divin. Însă cei mai mulţi oameni îşi folosesc această zonă de putere pentru a controla, manipula energiile altora, într-un mod conştient sau inconştient.

Dacă această zonă a coloanei se apleacă conform legilor subtile divine, ea este flexibilă, puternică, mobilă. Omul este suplu, se mişcă uşor, centrul său de putere este subordonat Creaţiei, energiile sale se mişcă firesc, sentimentele sunt pozitive.

Însă în momentul in care omul controlează energiile prin putere personală, forţă a Egoului, mândrie, orgoliu, atunci coloana lui devine rigidă, apar contracturi musculare, dureri, vertebrele suferă, iar in timp se pot uza, tasa.

Suferinţele ficatului, splinei, stomacului, pancreasului, duodenului sunt strâns legate de blocajele pe acest centru de energie, iar ele se pot citi şi pe harta coloanei, în zona toracelui inferior.

Cifoza este o afecţiune in plan fiziologic ce ascunde emoţii şi trăiri negative, blocaje la nivelul energiilor cauzate de control, victimizare sau agresiune, luarea prea multor angajamente.

Zona toracelui superior cuprinde centrul al 4-lea, ceea ce numim chakra inimii. Starea de sanatate a plămânilor şi inimii se reflectă şi în starea de sănătate a coloanei, în acest loc.

Plămânii respiră viaţa, ei absorb nu numai aer, ci şi sentimente, năzuinte, viata. Inima eterică, energetică este sediul emoţiilor, acolo işi au sălaşul îngerii de lumină şi întuneric. Durerile, suferinţele produse de sentimente potrivnice luminii deformează şi coloana, vertebrele. Omul cară în spate poverile vieţii, este incapabil să fie flexibil, maleabil. Orice apăsare pe suflet se vede pe coloană. Sufletul greu, povara şi înstrăinarea lui deformează vertebrele, duc la apariţia cocoaşei.

Orice tristete profundă are acelaşi efect. Omul nu poate respira corect viaţa şi din această cauză işi imbolnaveşte plămanii şi spatele. Atunci când îşi vindecă plămânii şi inima prin respiraţii corecte, viziuni şi sentimente pozitive, coloana se însănătoşeşte şi ea, aproape miraculos.

Cifoza, scolioza sunt boli ale oamenilor moderni, ale unei societăţi care impune la nesfârsit sarcini, competitii, cu o multime de responsabilităţi. Adesea am întâlnit copii ai unor astfel de oameni competitivi, care işi duceau odraslele la o gramadă de activităţi, îi apasau cu responsabilitaţi şi întreceri dictate de propriile frustrări şi necesităţi ale Ego-ului personal. De la vârste fragede, aceşti copii prezentau deformări ale coloanei si sufereau de dureri preluate de la frustrarea parinţilor, nemultumirile şi neîmplinirile lor.

Partea superioara a coloanei, cervicala, este conectată la creativitate, exprimare, adevăr.

Atunci când nu spune adevarul, când este rigid în exprimare, omul îşi blochează activitatea centrului energetic legat de activitatea gâtului, tiroidei şi paratiroidei. În plan energetic, subtil, omul îşi blochează dialogul cu Divinitatea, nu mai ştie să se adreseze onest lumilor superioare, îşi pierde capacitatea emisiei trăirilor sale. Aceste blocaje somatizează în partea cervicală a coloanei, acolo unde apar multe deformări şi dureri, pe care cei mai mulţi le tratează cu pastile, fizioterapie, alte proceduri care merg pe linia simptomelor.

Coloana vertebrală a omului reprezintă însăşi evolutia sa în timpul evoluţiei sufletului din trecut şi a celei avute în prezent. Toate emoţiile, trăirile, sentimentele sale îşi pun amprenta asupra coloanei, orice evoluţie, sau involuţie, orice iertare, sau neiertare, orice iubire, sau neiubire lasă urme asupra chipului, ochilor, tălpilor, palmelor, dinţilor şi bineînţeles coloanei.