Impamantarea, forta vietii

Una dintre cauzele imbolnavirilor o reprezinta pierderea contactului cu electromagnetismul pamantului.
Pentru firele electrice ale cladirilor exista o impamantare speciala. Omul are o impamantare proprie, care este realizata prin panoul de comanda numit talpa. Aceasta talpa nu reprezinta numai un punct de sprijin, de sustinere, ci si o legatura cu electromagnetismul pamantului. Prin talpa facem conexiunea cu vitalitatea pamantului si eliberam energia in exces, un proces fara de care este destabilizat intreg echilibrul vietii.
Se poate spune ca am pierdut o parte din acest electromagnetism prin purtarea incaltamintei moderne, cu talpa din plastic, sau cauciuc.
Omul modern nu a mai tinut cont de firele sale invizibile cu pamantul si s-a cocotat pe pantofi cu toc, stramti, facuti din materiale incompatibile cu energia pamantului.
Mai mult, el traieste in cladiri etajate, departe de sursa sa de vitalitate, de viata si isi desfasoara activitatea in birouri etanse, cimentate, izolate.
In conditiile in care el paseste arareori cu talpile pe pamant, acestea au devenit dureroase la atingere si sensibile.
Ca practicant de reflexoterapie am remarcat in ani de zile deformarea talpilor si am vazut semnele bolilor in aglomerarile de toxine neeliberate. Locurile cu energie stagnata sunt atat de dureroase, incat este nevoie de multe sedinte pentru fluidizarea circulatiei sangelui la nivelul centrilor reflexologici.
Se poate spune ca omul a uitat de talpi, in tentativa sa de a da importanta formelor care sunt la vedere: fata, parul, ochii.
Insa el omite legatura subtila intre toate partile corpului, intr-o viziune holistica, regeneranta, creatoare.
Ceea ce este sus este si jos, ni se reaminteste in cartile sfinte, in vreme ce un vechi proverb chinezesc ne spune ca fericirea incepe de la picioare.
Poate cea mai buna metoda de reechilibrare si impamantare este masarea punctului Rinichi 1, aflat in scobitura talpii. Acest punct face legatura cu celelalte retele de organe ale organismului, le stimuleaza si vitalizeaza.
Zilnic imi masez acest punct si fac acest lucru si cu cei veniti la cabinet ca pacienti sau cursanti.
Metode eficiente de impamantare sunt si mersul descult pe iarba, pe pamant, nisip sau pietrele albiei de rau.
Putem avea la dus un pres cu striatii pe care sa stam, putem purta papuci speciali, cu punctele reflexogene.
De mare ajutor sunt acupunctura, reflexoterapia si automasajul talpii.
In fiecare dimineata si seara ne putem masa centrul talpilor, acolo unde simtim locuri tari, dureroase, precum si degetele de la picioare si maini.
Fiecare deget este legat de o retea de organe, asa ca atingerea lor cat mai des si masajul usor ajuta la revitalizarea intregului organism.
Ridicarile pe varfuri (circa 100 in fiecare zi) ajuta de asemenea la flexibilitatea talpii si tendoanelor.
Impamantarea energetica aduce mai multa stabilitate omului, ajuta la intarirea fundatiei sale. Fara o fundatie puternica (activare maxima a chakrelor 1 si 2) omul nu poate tinde spre partea spirituala.
El este slab, firav, devitalizat.
Nu poate lucra pe centrii sai superiori, atata vreme cat nu are o buna impamantare cu sursa sa de energie telurica.
Sa nu uitam de radacinile noastre, de copacul vietii creat de Divinitate pentru trecerea noastra pe acest pamant.