Suntem energie

Multi se feresc de bioenergie, de reiki, de orice transfer de energie. Din superstitie, frică, autoritate religioasa, ignorantă, comoditate preferăm să nu deranjăm energiile si sa stăm cumintei. Stim vorba aia impămantenita, că orice nu vine din partea preotului e de la Diavol.

Si totusi, de ce ne este frică nu scapam. Faptul că nu vrem sa stim de energii, de transfer de energie nu inseamna ca acestea nu exista si că nu-si fac treaba, cu sau fara voia noastra.

Toti avem capacitatea de a transmite bioenergie. Suntem energie si informatie in raport covărsitor fată de corpul fizic. Acesta din urma este o fasie imbracată de această masă de straturi de energie, care il acoperă si-l transformă in fiecare moment.

Este bioenergie cand strangem in brate pe cineva, cand sarutăm părinteste fruntea cuiva, cand ne găndim la cineva, cand vorbim, cant căntam, cand facem o urare cuiva. Nu trebuie sa facem Reiki sau bioenergie ca sa transmitem constient sau nu fluxuri de inforenergie spre alte forme de viată.

Sigur, capacitatea bioenergetică este diferită de la caz la caz, de la individ la individ. De la blestem la binecuvantare, ceea ce afectează sau tămaduieste este puterea emitentului de a penetra straturile energetice ale cuiva.

Care este cel mai nociv lucru cand vine vorba despre transferul de energie?

Acesta este denaturarea energiei, abaterea ei de la fluxul normal, stabilit pentru a se mentine un echilibru. De la Ego-ul unui terapeut, care crede ca poate „vindeca” de la sine putere, la inconstienta unui om obisnuit, care controlează pe altcineva si subjugă vointa acestuia nu există decăt diferenta de concentrare, de putere personală. Denaturăm energia cand controlăm, etichetăm, bărfim, ne credem superiori, cand dusmănim, cand nu iertăm.

Orice denaturare a energie, orice influentă negativă asupra ei strica apele line ale energiilor din noi si din jurul nostru. Ignorarea efectelor nu este decat inca o metoda de afundare a capului in pamant. Nu degeaba se spune ca omul ignorant este cel mai expus agresiunilor de orice fel.